Wahid Yacubi

20/10/2018

Nog voor het krieken van de dag zijn 3 werknemers uit Oostende op het ‘busje van Oostende’ gestapt. Die bracht hen naar Westvlees. Deze mensen doen mee met een uniek tewerkstellingsproject. Enkele jaren na het invoegen van het ‘busproject vanuit Oostende’, die aanvankelijk werkte met werkloze jongeren, kunnen we met trots stellen dat dit project nog steeds in voege is. Het betrof een project dat werd samengesteld door Westvlees, minister Johan Vandelanotte en het Huis van de toekomst.

Wahid, kan je toelichten wat het ‘busje van Oostende’ precies is?
Zeker. Het betreft een wagen, of busje, afhankelijk van het aantal personen, dat vanuit Oostende vertrekt naar Westvlees. Het zorgt voor het vervoer van een aantal mensen die zelf niet over eigen vervoer beschikken. Dit geeft ons de mogelijkheid een job uit te oefenen bij Westvlees. Momenteel zijn we met 3 personen, maar op andere momenten kan dit aantal zeker stijgen.

Hoe ben jij precies verantwoordelijk gesteld als chauffeur van dit busje?
Eigenlijk gewoon omdat ik zelf makkelijk dichtbij kan parkeren. De ene collega die meegaat kan niet autorijden, en de andere heeft geen parkeerplaats dichtbij - of hij moet er extra voor betalen. Zo parkeer ik dan bij mij thuis en spreken we op een gezamelijke plaats in Oostende af, om samen te vertrekken richting Westvlees.

Jouw ritten zijn dan allesbehalve eenzaam veronderstel ik?
Zeker. We kennen elkaar ondertussen al goed en dat zorgt uiteraard voor een goede sfeer in de auto. De rit zelf is toch redelijk lang, en als je dan gezelschap bij je hebt die je goed kent en regelmatig ziet, maakt het de rit zoveel aangenamer. We werken ook allemaal samen in dezelfde afdeling, met praktisch dezelfde uren, waardoor het vervoer vlot geregeld kan worden.

Kunnen we stellen dat jullie vrienden geworden zijn?
Zeker. We wonen in dezelfde stad, werken samen, en doen de rit dan nog eens samen. De vrijdag gaan we wel eens een pintje drinken na het werk, de sfeer zit er dan zeker goed in!

Dat merk ik nu al Wahid. Zo’n enthousiasme om te poseren werkt aanstekelijk! Ik wens jullie een veilige rit terug naar Oostende en geniet van jullie pintje morgen!

Wahid1
Wahid2