Stéphanie Vandenberghe

21/12/2018

“Wat zegt u de Belgian Pork Group?” Moest Erik Van Looy het ons vragen, dan is ‘varkensvlees’ het eerste trefwoord dat wij geven. Maar ‘kip’ en ‘rundsvlees’ zouden even goede antwoorden zijn. Onze eindejaarschotels bevatten immers een smakelijke mix met voor ieder wat wils. Hoe speelt onze productie dit klaar in de traditioneel drukke eindejaarsperiode? We vroegen het aan Stéphanie Vandenberghe, 7 jaar lijnchef in afdeling Westvers.


Stéphanie, wat houdt jouw taak precies in?
Ik zet ’s ochtends vroeg alles klaar zodat we op tijd kunnen beginnen, controleer of de etiketten correct zijn,… Kort samengevat zorg ik ervoor dat mijn band nooit stilvalt, want zeker in een drukke periode als eindejaar mogen we niet technisch werkloos worden, hé.


Welke schotels rollen er op het einde van het jaar over jouw band?
Dat zijn de vleesjes voor de steengrill en de verschillende variaties op gourmet en fondue. Mijn persoonlijke favoriet is de gourmet klassiek voor 4 personen, omdat die schotel zo gevarieerd is. Vooral het gemarineerd varkensvlees weet mij te bekoren. Maar naast varkensvlees bevat deze schotel ook rundsvlees en sinds vorig jaar hebben we daar zelfs kip aan toegevoegd. Dat maakt de job zo leuk: door de jaren heen zie ik onze producten evolueren en kan ik fier zijn op ons werk.
Elk seizoen staan we voor de nodige uitdagingen. Maar de eindejaarsperiode is wellicht de uitschieter?
Inderdaad. Gelukkig werken we op de lange termijn en gaan we voor sommige eindejaarsproducten al midden oktober aan de slag. Maar vooral een dag of tien voor Kerstmis is het toch steeds alle hens aan dek, dan komen er wel wat overuren aan te pas. Daar tegenover staat dat we op kerst – en oudejaarsavond een stuk vroeger naar huis kunnen om op het gemak ons eigen feestmaal te bereiden.


Heb je tijdens die intensieve werkperiode niet te veel vlees voor je neus zien passeren tegen dat je zelf aan de feesttafel mag aanschuiven?
Nee hoor, op kerstavond sta ik met plezier tussen de kookpotten voor mijn man, dochters en onze ouders. Maar op oudejaarsavond mag ik gewoon mijn voeten onder tafel schuiven en ik moet toegeven dat ik dat ook wel aangenaam vind.


Bedankt Stéphanie. Prettige feestdagen en smakelijk!

Stephanie1
Stephanie2