Steeven Foveau

07/06/2019

Vandaag gaan we langs in onze expeditieafdeling, het logistieke hart en zenuwcentrum van Belgian Pork Group. Letterlijk en figuurlijk, want het netwerk van transportbanden dat het vlees uit onze verschillende productieruimtes aflevert in de expeditie heeft veel weg van een menselijk zenuwstelsel. Gelukkig kunnen we rekenen op de stalen zenuwen van expeditie-verantwoordelijke Steeven Foveau om van hieruit onze producten in de beste omstandigheden bij onze klanten te brengen.

Steeven, waarom koos jij voor een job in onze expeditie?

Drie jaar geleden ging ik hier aan de slag met een IBO-contract. Deze Individuele Beroepsopleiding van de VDAB is een opleidingsmaatregel voor werkzoekenden die voor mij en Belgian Pork Group een win-winsituatie opleverde. Ik kon hier op de werkvloer de kneepjes van het vak leren en kreeg een opleiding op maat van de hoge en specifieke kwaliteitseisen die Belgian Pork Group typeren. Ik maakte van meet af aan duidelijk dat ik wou doorgroeien en verantwoordelijkheid nemen. Met succes, want al na 10 maanden mocht ik aan de slag als expeditie-verantwoordelijke. Ik ben dus het levende bewijs dat ambitie en inzet hier beloond worden.

Wat houdt jouw job precies in?

Samen met mijn team vorm ik de laatste schakel tussen ons  bedrijf en de klanten, gaande van lokale slagers tot grote internationale firma’s. Wij maken de bestellingen van de klanten verzendklaar en verzorgen de eindcontrole van de producten die hier vanuit de verschillende productieafdelingen aangeleverd worden. Dat gaat in ons geval voornamelijk over allerhande deelstukken zoals buiken, schouders en hammen. Werkelijk alles nemen wij hier nogmaals onder de loep vooraleer het vlees naar een interne afdeling wordt doorgestuurd of op de vrachtwagen richting klant terechtkomt. Werd de bestelde hoeveelheid correct geproduceerd, kwam het verpakkingsmateriaal ongeschonden door het bedrijfstraject, komt de etiketinfo overeen met wat er effectief geleverd wordt, klopt de vermelde houdbaarheidsdatum…? Pas als we absoluut zeker zijn dat alles voldoet aan onze hoge kwaliteitseisen mag het product onze expeditie verlaten.

De expeditie is voor onze producten dus de laatste halte in ons bedrijf voor ze op de vrachtwagen terechtkomen. Dat vereist wellicht heel wat organisatorisch talent en stressbestendigheid?

Communicatie is hier vooral het sleutelwoord. Ik sta bijvoorbeeld voortdurend in nauw contact met Stefaan Vanhaverbeke, die als verantwoordelijke van de laadkaai instaat voor het efficiënt en veilig laden van de vrachtwagens. Samen zorgen wij er dagelijks voor dat kwaliteit en timing hand in hand gaan, want de klant wil natuurlijk ook tijdig beleverd worden. Ik bekijk dus iedere ochtend hoe we onze kwaliteitscontroles zoveel mogelijk kunnen inpassen in Stefaans strakke leverschema. Mede dankzij de goeie werksfeer die hier heerst, brengen we die race tegen de klok altijd tot een goed einde!

Bedankt Steeven om ook dit gesprek in dat drukke werkschema in te plannen!

Steeven1
Steeven2