Samy Dumortier

08/03/2019

Bij Belgian Pork Group zetten we de expertise van onze werknemers graag in op onze verschillende sites. Dat geldt ook voor Samy Dumortier, die eerder al actief was voor Westvlees en Lavameat. Minder evident was zijn verhuis naar de andere kant van het land om te werken voor Lovenfosse. We zochten hem op en gingen na of hij nog niet door heimwee geplaagd wordt.

Samy, 8 jaar geleden trok je naar Lovenfosse in Aubel. Maar daarvoor had je al heel wat watertjes doorzwommen binnen Belgian Pork Group.
Klopt. Mijn loopbaan begon hier al 17 jaar geleden, de tijd vliegt. In het begin verdeelde ik mijn tijd  over het weegbureau in Westvlees en Etoile, waar ik onder andere bestellingen voor de Engelse markt hielp klaarmaken en instond voor de etiketten en stocktelling. Om vertrouwd te raken met het productieproces hielp ik bijvoorbeeld ook mee met het vacumeren van schenkelboutjes. In 2006 hielp ik dan in het weegbureau mee aan de opstart van Lavameat en vanaf 2009 vertoefde ik in de expeditie van Waestvlees. In 2011 trok ik dan naar Lovenfosse. Sinds begin 2018 ben ik hier verantwoordelijk voor logistiek en transport.

Waarom liet je in West-Vlaanderen alles achter en maakte je de overstap naar Lovenfosse?
Toen Lovenfosse zich in 2011 bij Belgian Pork Group voegde, was dit opnieuw een uitdagend project waar ik vanaf de start bij kon zijn. Maar ook de mooie omgeving, het ideale woon-werkverkeer en de mogelijkheid om mijn job bij Belgian Pork Group te combineren met mijn B&B Doolkruid deden de puzzel helemaal in elkaar vallen. Die B&B bevindt zich in de prachtige Voerstreek. Na een autoritje van een zevental kilometer sta ik al in Lovenfosse. En na mijn uren help ik met mijn partner Franck die fulltime in onze B&B werkt.

Zou je een eventuele terugkeer naar onze West-Vlaamse sites zien zitten?
Absoluut niet! Begrijp me niet verkeerd, ik heb daar graag gewerkt en gewoond, maar hier heb ik echt mijn hart verloren. We zijn hier perfect ingeburgerd. Deze week nam ik bijvoorbeeld enkele dagen vrij om deel te kunnen nemen aan het lokale carnaval. Franck werd hier in 2017 trouwens tot Prins Carnaval gekroond, dat zegt alles. Bovendien krijg ik tijdens het werk nog vaak collega’s van andere sites aan de telefoon en velen van hen heb ik ook al mogen verwelkomen in onze B&B. Ik heb hier dus het beste van twee werelden en wil hier nooit meer weg.

We konden het maar proberen. Bedankt Samy voor dit gesprek

Samy1
Samy2