Saïd, Soufyan en Ayoub

11/10/2019

Belgian Pork Group is letterlijk en figuurlijk een echt familiebedrijf. De vele wagens die hier dagelijks op onze parking halthouden met verschillende leden van hetzelfde gezin aan boord bewijzen dat. De broers Soufyan en Saïd, die net als Soufyans schoonbroer Ayoub bij ons werken, kunnen erover meespreken. Samen vertegenwoordigen zij de eerste en laatste schakel van ons productieproces.

Heren, wat is jullie precieze job bij Belgian Pork Group?
Soufyan: Ik zorg er in eerste instantie voor dat onze varkens in de beste omstandigheden ons bedrijf betreden. Want net als de transporteurs die onze varkens aanleveren, doen wij onze uiterste best om het stressniveau van onze dieren zo laag mogelijk te houden. Daar werd echt de nadruk op gelegd tijdens onze opleiding waarin we onder andere op bezoek gingen bij een boerderij hier in de buurt. Geen betere manier om te leren hoe je het best met onze dieren omgaat. Die diervriendelijke werkwijze bevordert ook de vleeskwaliteit en bijgevolg onze klantentevredenheid.

Ayoub: Na het werk van Soufyan en andere collega’s dienen diverse reinigingsmaatregelen ondernomen te worden. Hierna komt mijn werk aan de beurt. Door de voorgaande processen kan ik op een correcte manier starten met het ontleden van het karkas.

Soufyan: Bij dit alles help ik ook bij de kwaliteitscontrole. Ik volg bijvoorbeeld de temperatuur van het waterbad op en ruim het vlees op dat op de werkvloer terechtkomt. Zo dragen we ertoe bij dat alleen het beste vlees over onze verschillende afdelingen verdeeld wordt.

Eén van die afdelingen is Westvers, waar Saïd tewerkgesteld is.
Saïd: Inderdaad. Terwijl Soufyan en Ayoub aan het begin van het productieproces staan, zorg ik op mijn afdeling voor de allerlaatste controle vooraleer het eindproduct naar de klant vertrekt. Werd er voldoende geproduceerd, klopt de informatie op de etiketten ,… niets ontsnapt aan mijn aandacht. Daarnaast kijk ik als orderpicker de dagelijkse bestellingen na, help ik met het inscannen en klaarzetten van de producten en het laden van de vrachtwagens. Op het einde van de werkdag doe ik  een stockcontrole zodat we de volgende dag weer met een propere lei kunnen beginnen.

Begonnen jullie gelijktijdig te werken voor Belgian Pork Group?
Soufyan: Met mijn 4 dienstjaren werk ik hier het langst, ik ben dus degene die de deur voor mijn andere familieleden heeft opengezet. Ik wees hen erop dat Belgian Pork Group een flexibele werkgever is. Een voorbeeld: aanvankelijk werkte ik in site Comeco, maar ik kon probleemloos overstappen naar site Westvlees. Dat is immers een stuk dichter bij mijn deur.

Ayoub: En zo werk ik sinds februari ook hier en kan ik met Soufyan carpoolen. Ideaal dus.

Saïd: Eigenlijk vormen wij hier drieën een familie binnen een familie, want er heerst hier een toffe werksfeer onder de collega’s. En zoals Soufyan al zei, ook aan opleiding is er hier geen gebrek. Wij begonnen hier immers met een Individuele Beroepsopleiding van de VDAB. Zo konden we op de werkvloer de kneepjes van het vak leren, met de hulp van onze collega’s.

Bedankt heren voor jullie tijd en dit gesprek!

Said
said2