R&D team

15/02/2019

Bij Belgian Pork Group zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze producten nóg lekkerder, gezonder en milieuvriendelijker te maken. Het kloppend hart van die niet aflatende innovatiedrang is onze R & D – afdeling. Wij gingen langs bij Lorenzo Werbrouck voor een gesprek en hadden het onder meer over de ‘maandagtesten’.

Lorenzo, hoe ziet ons R & D – team er precies uit?
Onze ploeg bestaat uit 4 spelers. Samen met Liesbeth Vermeulen, Koen Vanpeteghem en Davy Claeys zet ik mijn schouders onder onze productontwikkeling. Daarbij gaan we in de eerste plaats af op wat er leeft bij onze klanten.

Als je de media een beetje volgt, dan merk je dat gezondheid en milieu steeds belangrijkere thema’s worden voor hen.
Klopt. En het is onze taak om daar op in te spelen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan onze bioproducten die we in een kleinere verpakking stoppen, bestaande uit karton en recycleerbaar plastic. Die inspanning om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, kwam vorige week inderdaad in de media aan bod. Maar we volgen vaak ook ons eigen buikgevoel. Want vernieuwing vertrekt ook vanuit eigen inspiratie en de durf om out of the box te denken.

Om totaal out of te box te kunnen denken, riepen jullie de maandagtesten in het leven.
Inderdaad. Een werknemer van Belgian Pork Group is per definitie kritisch ingesteld. Het ideale publiek dus om als eerste kennis te maken met onze nieuwste creaties. Of te laten proeven van een update van bestaande producten, bijvoorbeeld de cordon bleu die we eens van andere kaas voorzien en dan vergelijken met de oorspronkelijke kaas. Dat doen we elke maandag tijdens de lunchpauze in de kantine. In samenwerking met het keukenpersoneel zetten we dan onze creaties op het menu. Na het nuttigen van het middagmaal kan de werknemer dan via een beeldscherm in de kantine een score van 1 tot 10 geven. Wie meewerkt, maakt kans op een gratis maaltijd. Die winnaar wordt trouwens telkens in onze nieuwsbrief bekendgemaakt.

Wat is op lange termijn het doel van deze maandagtesten?
Wie maandag komt eten in de kantine krijgt aan de hand van menuhouders informatie over voedingswaarde, ingrediënten, waar en wanneer het product in de winkel zal liggen… We streven ernaar om in de maandagtesten van deze winter producten voor te stellen die dan in de winter van 2020 op de markt komen.

Onze nieuwsgierigheid is gewekt, we zullen maandag onze boterhammen laten staan en in de kantine komen eten. Bedankt, Lorenzo.

Lorenzo1
Lorenzo2