Piet Vereecke

20/09/2019

September staat voor leerlingen en studenten in het teken van een nieuw schooljaar.  Ook voor veel universitairen en hogeschoolstudenten schiet deze maand het nieuwe academiejaar uit de startblokken. Bij Belgian Pork Group laten we ons echter niet onbetuigd en scholen wij ons ook voortdurend bij. Met HR business partner Piet Vereecke bespreken we onze talrijke opleidingsmogelijkheden en onze extra aandacht daarbij voor voedselveiligheid.

Piet, wat is de precieze taak van een HR business partner?
Je vindt mij terug in de personeelsdienst, waar ik de schakel ben tussen management en personeel. Ik sta in voor de begeleiding en coaching van leidinggevenden en medewerkers. Mijn doel is dat de juiste persoon op de juiste afdeling terechtkomt en daar zijn specifieke talenten en skills kan ontwikkelen. Om dat te bereiken, zet ik mijn schouders onder tal van HR-projecten.

Geef eens enkele voorbeelden van zo’n projecten?
Als nieuwe medewerker loop je vanaf dag 1 mee in ons opleidingstraject en neem je deel aan onze opleidingsweek. Daarin komen natuurlijk de absolute basics aan bod en vertellen we je bijvoorbeeld waar ons bedrijfsrestaurant zich bevindt en hoe je verlof aanvraagt. Daarnaast komen ook onze strenge kwaliteits – en veiligheidseisen ter sprake. En we maken onze toekomstige collega’s ervan bewust dat iedere investering een impact heeft op de prijs van ons eindproduct. 

Ideaal voor werkgever en nieuwe werknemer om elkaars verwachtingen af te toetsen. Wat volgt er na een succesvolle kennismaking met ons bedrijf?
Dat bepaal je als nieuwe collega grotendeels zelf. Zo kregen onze personeelsleden bijvoorbeeld al de kans om hun Nederlands bij te schaven tijdens onze taalcursussen. Of kunnen de productiearbeiders een bijkomende technische opleiding krijgen zodat zij zelf bepaalde basishandelingen kunnen uitvoeren zonder de hulp van een technieker. Ook heel leerrijk zijn de sessies die Voka organiseert waarbij we samen met productieverantwoordelijken uit verschillende sectoren samenzitten en tips uitwisselen om ziekteverzuim binnen de perken te houden, medewerkers te motiveren en de dialoog met hen aan te gaan. Vooral dat laatste vind ik heel belangrijk, want tijdens een goed gesprek kunnen bijvoorbeeld ook familiale factoren die het werk beïnvloeden aan bod komen.

Stappen wij voor onze opleidingsprojecten ook mee op de digitale trein?
Vanzelfsprekend. Op dat vlak zetten wij sterk in op Moviemento, een online leerplatform rond voedselveiligheid dat echt op het lijf van Belgian Pork Group geschreven is. Aan de hand van 6 lesmodules kunnen onze productiemedewerkers op hun eigen ritme hun kennis bijspijkeren over  bijvoorbeeld voedselwetgeving, hygiënevoorschriften, het gebruik en onderhoud van werkkledij zoals schoenen en haarnetjes, het poetsen van de werkplek, de traceerbaarheid van onze producten en de correcte bewaartemperaturen. Dit alles gebeurt niet alleen met aantrekkelijke illustraties, maar ook in de geschreven en gesproken taal van elke werknemer die deze modules thuis of op het werk kan afwerken. Als werkgever weten wij zo perfect welke collega’s alle modules reeds tot een goed einde brachten en kunnen we waar nodig hulp bieden. Een uitstekend werkinstrument waarmee we ook tijdens audits kunnen uitpakken.

In de toekomst zullen we dit digitale opleidingspad verder blijven volgen? 
Inderdaad. In enkele van onze sites wordt Moviemento al met succes gebruikt. Volgende week volgt onze vestiging Westvlees. De mogelijkheden om collega’s van dezelfde afdeling of een individuele werknemer op maat op te leiden zijn eindeloos. Zo kunnen we in de toekomst Moviemento ook inschakelen tijdens de opleidingsweek van jobstudenten en nieuwe medewerkers. 

Bijleren over Belgian Pork Group wordt zo dus nog leuker. Bedankt Piet!
Voor meer informatie m.b.t moviemento, surf naar https://www.moviemento.be/nl/ 


 
 
 

Piet1
Piet2