Nancy Cardoen

04/10/2019

Vandaag, vrijdag 4 oktober, is het Werelddierendag. De dag bij uitstek om je huisdier extra te verwennen met een gezonde snack of een groot bot. Onze collega Nancy Cardoen voegde alvast de daad bij het woord en schotelde haar honden Mylo en Wencke enkele lekkernijen uit ons petfood-assortiment voor. Het verdict van de tweekoppige jury lezen jullie hier. 

Nancy, bij Belgian Pork Group werk je als meestergast in onze afdeling Case Ready. In het dagelijkse leven ben je onder andere het baasje van Mylo en Wencke.
Klopt, dat zijn mijn twee border collies. Twee jonge, energieke speelvogels die heel wat aandacht vragen. Maar die geef ik ze graag, want we beschouwen ze echt als volwaardige leden van ons gezin. Op reis, als we uit eten gaan,… in de mate van het mogelijke vergezellen ze ons overal. Enkel het beste is goed genoeg voor hen.

Het allerbeste, daar hoort ook ons petfood-assortiment bij. Hoe reageerden ze toen je thuiskwam met onze lekkernijen?
Dolenthousiast! Ik had voor hen een pakketje samengesteld met grote en kleine hondenbenen, hondenworsten, zwoerdreepjes – en blokjes. Vooral de geur van de grote hondenbenen deed hen watertanden, daar stormden ze meteen op af. Zelfs onze kat begon te likkebaarden, ik moest ze tegenhouden om niet mee te smullen met Mylo en Wencke. De hondenworst is ook een goede aanvulling op hun dagelijkse, evenwichtige voeding. Geplette worst met wat brood in hun hondenbrokken vinden ze overheerlijk. De zwoerdreepjes – en blokjes zijn dan weer de perfecte snoepjes, de ultieme beloning als ze braaf geweest zijn.

Ons petfood valt dus in de smaak bij Mylo en Wencke. Maar is het ook gezond voor hen?
Ik spaar kosten noch moeite voor de gezondheid van mijn huisdieren. Een perfect gebit is daarbij een must. Als je soms ziet hoe slecht de tanden van andere viervoeters eruitzien… dat zijn dan meestal huisdieren die niet vaak een bot krijgen om aan te knauwen, terwijl honden niets liever doen! Het grote hondenbeen uit ons gamma is daar ideaal voor. Het versplintert niet tijdens het knagen, is rijk aan calcium en vitaminen en helpt tandplak en tandvleesontsteking te voorkomen. In combinatie met een regelmatige poetsbeurt van de tanden vermijd je zo veel bezoeken aan de dierenarts.

Op die manier zorgt Belgian Pork Group ervoor dat alle gezinsleden een lekkere en voedzame maaltijd voorgeschoteld krijgen.
Inderdaad. Toen mijn kinderen nog thuis woonden, kregen ze van mij natuurlijk ook heel wat van ons varkensvlees op hun bord. Met mijn honden trek ik die lijn gewoon door. Met een gerust hart, want de lat voor ons petfood ligt uiteraard even hoog als voor de rest van ons assortiment. Alle gebruikte dierlijke ingrediënten zijn immers afkomstig van dieren die eveneens goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie en voldoen dus aan dezelfde strenge criteria.

Ook wat betreft petfood garanderen wij dus kwaliteitsvol en Belgisch varkensvlees, zonder conserveringsmiddelen en antibiotica. Bedankt Nancy, Mylo en Wencke!

Nancy1
Nancy2