Nancy Becuwe en Jens Verhelst

30/11/2018

Afgelopen zaterdag hield de Sint weer halt in Westvlees voor ons jaarlijkse Sinterklaasfeest . Nadat de goedheilige man er zich van verzekerd had dat er geen stoute kinderen of ouders bij waren, konden de festiviteiten losbarsten. Moeders en kinderen die langsgingen bij de Sint voor een foto waren er die dag in overvloed. Maar we ontmoetten er ook Nancy Becuwe en Jens Verhelst, moeder en zoon die het Sinterklaasfeest in goede banen hielpen leiden.

Nancy en Jens, wat doen jullie in het dagelijkse leven voor de Belgian Pork Group?
Nancy: Wij werken beiden in afdeling Westvers. Ik ging hier op mijn 20ste aan de slag. Ik ben nu 56 jaar en werk als inpakster aan de chipolata – lijn.
Jens: Ik ben 24 en net als mijn ma ben ik hier op mijn 20ste beginnen werken. Ik zorg ervoor dat we niet zonder schaaltjes vallen aan de band en spring bij waar nodig, bijvoorbeeld voor transportklusjes.

Welke rol vervullen jullie tijdens het Sinterklaasfeest?
Nancy: Wij zorgen er onder andere voor dat de zaal er piekfijn uitziet wanneer de Sint bij ons aankomt. En na afloop ruimen wij op. Een lange dag dus, want pas rond 19:30 uur doen wij hier het licht uit. Maar dat is niet erg , ik doe dit heel graag.
Hoeveel jaar ik al meehelp aan het feest? Zo lang dat ik het al niet meer precies weet! Ik herinner me wel nog goed dat ik Jens en zijn zus meenam naar de Sinterklaasfeestjes in Westvlees toen ze nog kinderen waren. Toen kon ik echt meeleven met hen, nu leef ik mee met de andere kindjes.
Jens: Na mijn kindertijd was het een kleine stap voor mij om als werknemer de Sint helpen te ontvangen. Uit nostalgie, want ik geniet nog altijd evenveel van de sfeer als vroeger. Als ik later zelf kinderen heb, neem ik ze zeker ook mee naar die feestjes.
Jens, jij lijkt verdacht veel op één van de zwarte pieten van vorige edities…
Jens: Dat hoor ik wel vaker, maar dat is natuurlijk een ongelofelijk toeval! Zwarte pieten hebben een toffe job, maar opdienen en afruimen op het feest vind ik leuker.

Bedankt voor het gesprek. En we rekenen erop dat het toekomstig nageslacht ook zal helpen bij onze Sinterklaasfeestjes!

NancyJens1
NancyJens2