Mister Piggy

25/04/2019

Bij Belgian Pork Group gaan we dagelijks tot het uiterste om de consument een voedselveilig product te bezorgen. Voor het waarborgen van onze eigen veiligheid en welzijn tijdens dit productieproces rekenen wij onder andere op ons preventieteam. Een veeleisende job waarvoor we de hulp inriepen van Mister Piggy. Deze nieuwe ‘collega’ zal binnenkort een prominente rol spelen in onze werknemerspreventie. Wij spraken alvast met zijn ontwerper Jens Legrou.

Dag Jens. Hoe kwam Mister Piggy precies tot stand?
Het idee kreeg vorm tijdens mijn vakantiejob in Westvlees. Ik verrichtte toen inventarisatiewerk voor de dienst preventie en bracht onder andere de brandblusapparaten van de firma in kaart. Vervolgens polste preventieadviseur Jeroen Corvelyn mij om mee te werken aan een veiligheidscampagne van Belgian Pork Group. Dit ligt immers in het verlengde van mijn studies. Ik studeer aan hogeschool Howest en zit in mijn eerste bachelorjaar van de opleiding Digital Design & Development, kortweg Devine.

Die opleiding kwam wellicht van pas bij het ontwikkelen van de look van Mister Piggy?
Inderdaad. Na wat brainstormen legde ik mijn eerste ontwerp voor aan Jeroen. Hij was onmiddellijk enthousiast en kwam meteen met een passende naam voor mijn figuurtje op de proppen. Mister Piggy en de bijhorende preventiecampagne was geboren. Ik was blij verrast dat mijn idee zo’n hoge vlucht nam.

Hoe zal Mister Piggy ingeschakeld worden om de veiligheid van onze werknemers te verhogen?
Momenteel zijn we druk bezig met het ontwerpen van posters en het creëren van animatiefilmpjes voor de infoterminals op de bedrijventerreinen. Binnenkort zal Mister Piggy dus alomtegenwoordig zijn en allerhande veiligheidstips uitdelen aan onze werknemers. Dat zal bijvoorbeeld gaan over de manier waarop je het veiligst omgaat met bedrijfsmateriaal zoals messen in de productieruimtes en hoogtewerkers op de bedrijventerreinen. Of hij zal de bestuurders van de vele voertuigen op ons bedrijf aanmoedigen om hun snelheid te matigen. Maar Mister Piggy is ook perfect geschikt om basisregels waar soms onbewust toch tegen gezondigd wordt nogmaals op een ludieke wijze onder de aandacht te brengen. De leuning vastnemen bij het afdalen van de trap is daar een voorbeeld van, terwijl dit voor iedereen een echte no-brainer zou moeten zijn. De aandacht voor die kleine zaken verhoogt eveneens de veiligheid op de werkvloer.


Bedankt Jens voor je hulp bij het creëren van een nog veiligere werkomgeving!

Misterpiggy1
Misterpiggy2