Marnix en Suzy

24/05/2019

Net als die Amerikaanse wereldstad die nooit slaapt, gonst het ook bij Belgian Pork Group voortdurend van activiteit. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat loop je hier hardwerkende collega’s tegen het lijf. Vroege vogel Marnix Degraeve en Suzy Rollez die late shifts voor haar rekening neemt, vertellen ons over de vereisten en voordelen van hun uiteenlopende uurroosters. 

Marnix en Suzy, wij zijn dag en nacht in de weer om onze klanten te beleveren. Daar zijn heel wat flexibiliteit en verschillende uurroosters voor nodig. Hoe vullen jullie dit in?
Marnix: Ik begin om 3 uur aan mijn dagtaak in snijzaal 2. Aan het begin van de werkweek steek ik hier dan zelfs letterlijk als eerste het licht aan. Als lijnchef bekijk ik dan de bestellingen van de dag en verdeel in functie daarvan het werk. In theorie zit mijn shift er om 11 uur op. Maar ik ga altijd door tot alles piekfijn in orde is, inclusief een opgeruimde en hygiënische werkplek.
Suzy: Mijn wekker loopt een stuk later af, want ik word pas om 13 uur verwacht op mijn verpakkingsafdeling. Dan is het hier natuurlijk al gezellig druk, maar dat mindert geleidelijk tot we met onze ploeg als laatste overblijven. Normaalgezien is dat rond 21:30 uur, maar in drukke periodes steken we nog een tandje bij. 

Met welke producten van Belgian Pork Group gaan jullie aan de slag tijdens jullie werkdag?
Marnix: Wij zorgen hier onder andere voor het uitbenen van allerhande deelstukken, telkens op maat van onze klanten. Met succes, want onze accountmanagers komen vaak langs in de snijzaal om de lovende commentaren van onze klanten door te geven. Dat werkt heel motiverend!
Suzy: Aan mijn verpakkingslijn zie ik vooral ons lekker buikspek passeren, maar ook organen zoals nieren, lever en hart. Niets van het varken wordt dus verspild, haast alles vindt een afzetmarkt. Ik spring soms ook bij in het weegbureau. Daar zorg ik bijvoorbeeld voor de etiketten met productinformatie die op het verpakkingsmateriaal terechtkomen. Correcte productinformatie is nu eenmaal cruciaal voor onze klanten.

Zouden jullie het zien zitten om elkaars uurrooster over te nemen?
Marnix: Liever niet, want ik ben echt een vroege vogel die al wakker is voordat de wekker gaat. De balans werk-privé is momenteel ideaal, want ik hoef bijvoorbeeld geen enkele voetbaltraining van mijn zoon en dochter te missen. Daardoor kom ik elke dag met plezier werken!
Suzy: Ik pas ook, want dan zou ik niet meer kunnen samenwerken met mijn zus Lucy en moeder Corinne. Wij werken hier immers in dezelfde afdeling. We carpoolen regelmatig met ons drietjes naar het werk, die luxe zou ik niet willen missen. 

Zo geven jullie het begrip ‘familiebedrijf’ een prachtige invulling. Bedankt, Suzy en Marnix!  

suzy1
suzy2