Magomed, Donald, Cherif, Amanuel

05/04/2019

Bij Belgian Pork Group houden we ook rekening met de vele gedreven studenten die zich moeten voorbereiden op de arbeidsmarkt. Eén van onze kloppende harten binnen Westvlees, onze welgekende ‘garage’, nam de voorbije weken 4 studenten mechanica, allen tussen 18 en 21 jaar oud, onder zijn vleugels. We laten jullie vandaag kennis maken met Magomed, Donald, Cherif en Amanuel.

Heren, hoe ziet jullie stageperiode er precies uit?
Donald: We zitten allemaal in ons voorlaatste jaar mechanica in het MSKA te Roeselare. Vanaf dit jaar mogen we ook stage lopen, dit gedurende 4 weken, in eenzelfde firma uiteraard. Westvlees is een stageplaats die wordt aangeboden via school, maar zelf kende ik de firma al. Ik heb er immers vorig jaar ook al gewerkt.
Magomed: We kunnen zelf de firma kiezen waar we stage doen, maar dat moet dan ook goedgekeurd worden door onze school. Het feit dat we hier met 4 leerlingen aan de slag kunnen maakt het voor ons extra aangenaam.
Amanuel: Na de stageperiode wordt er verwacht dat we onze GIP (geïntegreerde proef) hierover schrijven. Westvlees zal dus 4 keer in de kijker gezet worden. Bovendien dienen we volgend jaar 8 weken stage te doen. Misschien zie je ons dus terug.

Kunnen jullie de theorie hier goed omzetten in de praktijk?
Cherif: Zeker. Praktijk hebben we sowieso ook in school, maar hier kom je toch in echte situaties terecht. Eén van onze grootste opdrachten tijdens deze periode was een 10 jaar oude merlo trekker een nieuwe uitstraling geven. We mochten deze volledig handmatig herschilderen in een nieuwe frisse kleur. Het resultaat zullen de lezers kunnen zien op de voorpagina!
Donald: In school leren voornamelijk allerhande carrosserie spuiten, maar hier is er geen spuitcabine, eigenhandig schilderen was hier de uitdaging.

Welke herinneringen nemen jullie mee naar huis?
Donald: De samenwerking in de groep. Het is een enorm toffe groep die hier werkt en door de ervaring die ze hier hebben leerden we enorm veel bij. Ook de variëteit aan opdrachten sprak ons aan. Elke dag is er iets nieuws te doen.

Dan geef ik nog graag het laatste woord aan jullie mentor, Mathijs. Wat vond jij essentieel gedurende de stageperiode?
De samenwerking met 4 stagiairs is zeer goed verlopen. Enerzijds is hun extra hulp zeer praktisch, anderzijds vinden wij het als bedrijf zeer belangrijk de nodige aandacht en tijd te investeren in jonge mensen. Een goeie begeleiding is essentieel bij een eerste kennismaking met de arbeidsmarkt. Ze hebben allerhande opdrachten gekregen, maar het was vooral belangrijk dat ze ook een gezamenlijke uitdaging kregen tijdens de stageperiode. Gedurende deze 4 weken hebben we met 6 verschillende nationaliteiten samengewerkt. Leren omgaan met diversiteit is voor een groot deel gewoon dóen. Door te kijken naar de mogelijkheden van verschillen tussen mensen hebben we tijdens deze stageperiode samen heel veel bereikt. Zo hopen we volgend jaar opnieuw enkele stagiairs te mogen verwelkomen en onze kennis met elkaar te delen!

Bedankt voor jullie tijd. Ik wens jullie veel succes met jullie GIP en een leuke laatste stagedag!

stage1
stage2