Lisa en Jeroen

09/11/2018

Een nieuw initiatief is gelanceerd! Lisa en Jeroen zetten hun schouders onder de lancering van het ‘Westvlees Running team’. “Maar we willen geen organisator of verantwoordelijke zijn, iedereen kan zijn eigen inbreng doen” drukken ze mij op het hart.


Hoe zijn jullie op het idee gekomen?
Jeroen: doordat ik af en toe reeds wedstrijden loop zie je veel collega’s van verschillende firma’s die samen lopen. Rekening houdend dat wij in enkel in Westrozebeke en Staden alleen al met 1200 collega’s zijn, moeten we zeker in staat zijn om ook hier een lopersgroep op te richten. Het ideale scenario is dat we alle firma’s kunnen samenbrengen!
Lisa: Ikzelf loop nog geen wedstrijden, maar wat Jeroen aangeeft klopt wel. Het is een ideale manier om nieuwe collega’s te leren kennen. Zelf hebben we tijdens het werk niet altijd de nodige beweging, en daarom wou ik starten met lopen. In tegenstelling tot Jeroen heb ik dus zelf nog geen ervaring met wedstrijden, maar voor alles is er een eerste keer. Ik weet dat dit dankzij mijn eigen doorzettingsvermogen, maar ook dankzij de hulp van de collega’s, zeker zal lukken.

Hoe gaat het precies in zijn werk?
De bedoeling is dat ieder lid ook zijn inbreng kan doen. Via onze facebookgroep kan iedereen loopevenementen toevoegen, al dan niet in de buurt. Zo kan er bijgehouden worden wie een wedstrijd meedoet en wanneer. Als lid ben je dus zeker niet verplicht om aan alle vooropgestelde wedstrijden mee te lopen, integendeel. Het moet haalbaar zijn voor iedereen, dus ligt de beslissing ook bij de loper.

De bedoeling is ook om 1x per week een trainingsmoment in te lassen voor de geïnteresseerden. De eerste loopwedstrijd vindt trouwens dit weekend al plaats, nl. de Poppies run te Zonnebeke. Wie Peter en Robin wil gaan toejuichen is zeker welkom!

Door samen te lopen werken we aan onze samenhorigheid, onze gezondheid, maar ook aan onze collegialiteit. Het is algemeen geweten dat door vaak te sporten men zich beter gaat voelen, trots is en blij is met behaalde resultaten. Hierdoor ontstaat een positiever zelfbeeld.
Ook het sociale effect van lopen in een groep kan positief werken. We leren onze collega’s op een andere manier kennen, en we zullen ongetwijfeld veel leren van elkaar. Bovendien word je moe van hardlopen en ben je lekker in de buitenlucht, waardoor je beter slaapt.
Wat de kers op de taart zou zijn is dat we met z’n allen kunnen meedoen aan bv. de vikingrun. Als dat geen teambuilding zou zijn!

Ik neem aan dat er ook nog een oproep is aan onze collega’s?
Uiteraard! Alles zit in een startfase, dus zijn we uiteraard zeker nog op zoek naar collega’s. We willen nogmaals op het hart drukken dat het niet uitmaakt of je reeds ervaring hebt of niet, iedereen is welkom, en de wedstrijden zijn zonder verplichting! Wie meer wil te weten komen kan informeren bij de personeelsdienst (Lisa) of zich als lid toevoegen op onze facebookgroep: ‘WVL Running team’!

Lisa1
Lisa2