Leen Vanackere

17/10/2019

Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Leen Vanackere kan erover meespreken, want als receptioniste is zij vaak het eerste gezicht of de eerste stem aan de telefoon die onze klanten te zien en te horen krijgen. Vandaag staat Leen niet alleen onze klanten en bedrijfsbezoekers te woord, maar beantwoordt ze ook onze vragen. En plaatst ze en passant onze webshop in de kijker…

Dag Leen. Ons gesprek is nog maar pas begonnen, maar de telefoon heeft nog niet stilgestaan. Talent voor multitasking is hier wellicht geen overbodige luxe?
Ik ben hier inderdaad vaak met meerdere zaken tegelijkertijd bezig. Maar na 9 dienstjaren weet ik intussen wel hoe ik met die uitdaging moet omgaan. Naast het beantwoorden van de telefoon, het doorschakelen van de klant met de juiste gesprekspartner en het verwelkomen van onze bedrijfsbezoekers verricht ik ook tal van administratieve taken. Dat vereist heel wat concentratie, maar in die afwisseling schuilt tegelijkertijd ook de charme van mijn job. Ik zit hier dan wel alleen in de receptie, maar ik zal hier niet snel eenzaam worden. Sociale interactie is er hier in overvloed. Dankzij mijn job ken ik hier omzeggens iedereen en leer ik ook snel de talrijke nieuwe gezichten kennen, ook die van externe firma’s die hier vaak over de vloer komen.

Gelukkig krijg je bij dit alles ook veel hulp van je collega Karine.
Klopt, om te beginnen al tijdens dit gesprek! Ik werk in een vierdagenstelsel, op mijn vrije dag neemt Karine hier dan de honneurs waar in combinatie met haar werkzaamheden in de boekhouding. Vroeger was dat op woensdag, in functie van mijn dochter. Sinds dat niet meer nodig is, geniet ik vrijdag van een dagje thuis. Mijn werk vereist heel wat flexibiliteit, maar bij Belgian Pork Group kan je je job perfect afstellen op je privéleven.  

Welke bijkomende administratieve taken behoren ook tot jouw takenpakket?
Naast het beheren van de post, waaronder het versturen van exportdossiers voor onze buitenlandse klanten, neem ik ook heel wat facturatie voor mijn rekening. De facturatie voor de wasserij van onze bedrijfskledij bijvoorbeeld. Sinds kort help ik ook met de facturatie van ons leeggoed: pallets, de verpakking van de kruiden die in onze productieruimtes gebruikt worden,…  Ik zorg er ook mee voor dat mijn collega’s de juiste factuur krijgen tijdens de maandelijkse vleesbestelling die Belgian Pork Group voor het personeel organiseert.

Onze collega’s kunnen net zoals onze klanten hun bestelling plaatsen via onze webshop.
Dat juich ik toe. Want wie zijn vlees langs digitale weg bestelt, helpt de papierberg nog kleiner te maken. Ik laat alvast geen kans voorbij gaan om onze webshop in de kijker te zetten en moedig de mensen aan om de papieren bestelbon zoveel mogelijk links te laten liggen, zodat we na verloop van tijd volledig digitaal kunnen gaan. Wie een tip wil voor de volgende vleesbestelling: mijn persoonlijke favorieten zoals ons Ardeens varkenshaasje en het Pomodoro gebraad met spek kan ik iedereen warm aanbevelen!

Bedankt Leen! Vandaag en dit weekend vindt trouwens de negende editie van de Dag van de Webshop plaats. Wie het gebruiksgemak  van onze webshop nog niet ervaren heeft, kan tijdens deze driedaagse digitale koopjesjacht ook eens surfen naar www.foodspot.be

 

 

Leen1
Leen2