Lander Pattyn

08/11/2019

Werken bij Belgian Pork Group, dat is rekening houden met strenge kwaliteitseisen, hygiënevoorschriften en voedingswetgeving. Dat betekent echter niet dat er bij ons helemaal geen plaats is voor werknemers die out of the box durven denken. Vraag maar aan Lander Pattyn, die na een spontane sollicitatie bij ons aan de slag ging als rendementsanalist.

Lander, de meeste sollicitanten die wij over de vloer krijgen, komen af op een specifieke vacature. Jij pakte het echter anders aan.
Toen ik dit jaar mijn bachelor landbouw behaalde, besloot ik langs te gaan bij verschillende bedrijven die mij boeiden omwille van hun visie op ondernemen. Ik deed dit zonder mijn zinnen te zetten op een specifieke job. Tijdens die spontane sollicitaties wou ikzelf natuurlijk ook een goede indruk maken, maar was ik vooral geïnteresseerd in wat die potentiële werkgevers mij te bieden hadden. Met Belgian Pork Group had ik de beste klik. Dankzij het landbouwbedrijf van mijn ouders was ik immers al vertrouwd met deze sector. Hier kon ik bij Piet van de personeelsdienst mijn verhaal doen, waarop hij mij de job van rendementsanalist aanbood.

Welke aspecten van die job deden jou toehappen?
Het was alvast mooi meegenomen dat ik zelf mijn uurrooster kon bepalen. Ik werk van 4:30 uur tot 12:30 uur, dat is voor mij perfect. Bovendien is dit de ideale job om het bedrijf te leren kennen. Ik zit immers niet vastgekluisterd aan mijn bureau om cijfers en data te bestuderen, maar kom ook geregeld in onze verschillende productieruimtes. Als pas afgestudeerde werknemer kan ik zo uitzoeken waar mijn interesses liggen en in welke richting ik mijn loopbaan wil sturen. Die kans om door te kunnen groeien was voor mij een basisvoorwaarde om deze job te aanvaarden.

Hoe ziet de gemiddelde werkdag van een rendementsanalist er precies uit?
Ik draag ertoe bij dat ons productieproces zo efficiënt mogelijk verloopt. Om dat te bereiken, voer ik op de werkvloer allerhande metingen uit: wat is het gewicht van een nieuw product, welke en hoeveel ingrediënten worden er gebruikt,… Op die manier vergelijk ik de theoretische receptuur van het product met de praktijk op de werkvloer en voorkomen we dat we grondstoffen verspillen. Daarnaast bekijken we ook de efficiëntie aan de productiebanden: welke technische innovaties zijn er beschikbaar of is het voor bepaalde producten nuttig om een extra werknemer in te schakelen?  Bij dit alles krijg ik de hulp van onze lijnverantwoordelijken en breng ik verslag uit bij cost controller Joeri, want het kostenplaatje moet natuurlijk ook kloppen. Samen analyseren we voortdurend waar het nóg beter kan.

Zo brengen we onze producten efficiënt, aan een gunstige prijs en op een milieuvriendelijke manier op de markt. Bedankt Lander en veel succes!

Lander Pattyn1
Lander Pattyn2