Kris en Edith

15/03/2019

Elke werknemer van Belgian Pork Group kan in grote mate zijn eigen loopbaan uitstippelen en heeft daarbij specifieke ambities en verwachtingen. Vandaag brengen wij twee uitersten op dit carrièrepad samen. Terwijl Kris Nys uit Glabbeek aan het begin staat van zijn loopbaan bij Belgian Pork Group, zwaait Edith Kuhn uit Armentières ons vandaag uit om van een welverdiend pensioen te genieten.

Kris en Edith, jullie kruisen elkaar bij wijze van spreken aan de toegangspoort.
Kris: 2 weken geleden begon ik hier aan mijn nieuwe job als aankoper levende varkens. Dit is zeker geen sprong in het onbekende voor mij, want ik was al vertrouwd met de sector. Ik neem de nodige ervaring mee vanuit mijn vorige job.
Edith: Ik trek hier vandaag de deur achter mij dicht na 17 jaar trouwe dienst, vooral aan de verpakkingslijn voor hamburgers, crepinettes en boomstammetjes in afdeling Westvers. Ik heb die job met de nodige punctualiteit en netheid ingevuld.

Hoe hebben jullie je eerste en laatste werkdagen hier beleefd?
Edith: Ik zou liegen als ik zeg dat mijn laatste werkweek dezelfde was als een gewone week. Er kwamen toch wat meer emoties aan te pas. Gelukkig kon ik terugvallen op mijn routine en collega’s. Vanochtend mochten we genieten van een afscheidsontbijt in de cafetaria. Vanzelfsprekend kwam er daar nog geen glaasje alcohol aan te pas, dat houden we voor vanavond. Want vandaag moet er moet nog gewerkt worden hé!
Kris: Ik heb al een rondleiding in het bedrijf achter de rug. Die moet nog even bezinken, want dit is toch een grote firma. Momenteel maak ik mij het computerprogramma voor de planning eigen. En ik heb al de nodige kilometers op de baan afgelegd, want de snelweg zal in de toekomst mijn natuurlijke biotoop worden. Het is de bedoeling dat ik vooral in Antwerpen en Limburg het contact met de landbouwers mee help verzorgen. Bij dit alles staan mijn nieuwe collega’s mij met raad en daad bij.

Hoe kijken jullie naar de toekomst?
Kris: In mijn vorige job was ik voor uiteenlopende zaken verantwoordelijk, hier wacht mij een meer afgelijnd takenpakket. Ik kom hier in een gestructureerde werkomgeving terecht, dat valt echt op. Ik vind hier de nieuwe uitdaging die ik zocht, dus ik kijk enthousiast uit naar wat komen gaat.
Edith: Voor mij komt er nu nog meer tijd vrij die ik kan spenderen aan mijn familie. Vooral mijn 2 kleinkinderen zullen daar wel bij varen. En een aantal van mijn collega’s zal ik ongetwijfeld ook na mijn loopbaan blijven zien, dus een definitief afscheid is dit niet.

Bedankt voor dit gesprek en nog veel succes in jullie nieuwe levensfase!

kris en edith1
kris en edith2