Koen Denolf

01/03/2019

Begin dit jaar nam onze fijnkostafdeling de eerste PET-schaaltjes in gebruik. Dat levert dezelfde  producten met dezelfde hoge kwaliteit en lekkere smaak op als voorheen, maar wel in een nog milieuvriendelijkere verpakking. Meer uitleg over deze volledig recycleerbare schaaltjes krijgen we van onze fijnkostverantwoordelijke Koen Denolf.

Koen, we vernamen dat jij een trouwe lezer bent van onze Taste & Welfare – artikels. Bedankt dat je deze week nog een stapje verder gaat en ons te woord wil staan.
Graag gedaan. Ik ben hier nu een kleine 5 jaar in dienst, dan weet je dus graag wat er leeft in je werkomgeving . De eerste 2 jaar van mijn loopbaan bij Belgian Pork Group kon je mij aantreffen aan de pekelmachine van onze vestiging Lavameat in Staden. Ik pekelde er bijvoorbeeld ons Ardeens gebraad. Maar toen ik de kans kreeg om mee aan het roer van onze fijnkostafdeling te staan, maakte ik met plezier de overstap naar onze site Westvlees in Westrozebeke.

Dankzij die switch maakte jij de ingebruikname van de nieuwe PET-schaaltjes vanop de eerste rij mee.
Inderdaad. PET is een zeer sterke kunststof die geen gas of reukstoffen doorlaat. We gebruiken deze kunststof voor zowel de schaaltjes als de bijhorende folielaag. In functie daarvan bouwden we in januari onze afvulmachine om. Deze machine vult per minuut 50 schaaltjes van 200 tot 400 gram. ’s Ochtends worden de schaaltjes eerst gevuld met kipsalade. Daarna volgt de rest van ons assortiment:  vleessalade, ons uitgebreid gamma aan préparés,…    

Wat is het voordeel van die aangepaste productiemethode?
Deze schaaltjes zijn een zegen voor alle partijen: voor Belgian Pork Group, de klant en het milieu. Onze producten smaken niet alleen heerlijk en vers, zo zien ze er ook uit. Met de nieuwe schaaltjes die mooier en extra transparant zijn, kunnen we dat nu nog beter in de verf zetten. Voorts zijn deze schaaltjes lichter, maar toch nóg steviger en drukbestendiger dan hun voorgangers en kunnen ze even makkelijk geëtiketteerd worden. Bovendien zijn ze gemaakt van gerecycleerd materiaal en zijn ze op hun beurt ook weer volledig recycleerbaar. Deze wijziging alleen al zorgt ervoor dat we jaarlijks 6 ton minder plastiek in omloop brengen, wat kadert in onze strategie om onze ecologische voetafdruk steeds kleiner te maken.

Bedankt Koen voor de enthousiaste uitleg! Blij te horen dat ook onze fijnkostafdeling zich inspant voor het milieu.      

 

 

 

 

 

 

 

Koen1
Koen2