Kinderopvang

08/02/2019

Belgian Pork Group is een echt familiebedrijf in elke betekenis van het woord. We dragen niet alleen zorg voor onze werknemers, maar ook voor hun kinderen. Daarom kan ons personeel tijdens de werkuren hun kroost met een gerust hart achterlaten in de kinderopvang van Lore en Elien Decroix en Hannelore Vervaeke. Wij trotseerden deze week de sneeuw om hen een bezoekje te brengen.

Dag dames. Ik ben blij dat jullie kinderopvang langs de Provinciebaan zich op wandelafstand van ons bedrijf bevindt, want in dit weer is het geen pretje op de weg.
Lore: Dat is waar. Gelukkig zijn onze kindjes hier vanochtend veilig aangekomen. Er zijn er wel een paar thuisgebleven. Niet alleen door de sneeuw, maar ook omdat ze ziek zijn.
Hannelore: Daardoor zijn er vandaag wat minder kindjes dan anders, terwijl we gemiddeld 18 kinderen per dag over de vloer krijgen, meestal tussen 0 en 3 jaar oud. We zijn dus een groepsopvang. De kindjes van 2,5 jaar tot 3 jaar worden elke dag naar school gebracht en weer opgehaald. Tot de leeftijd van 12 jaar kan je bij ons eveneens terecht voor buitenschoolse opvang. Op woensdagnamiddag en tijdens de schoolvakanties staan we dus ook paraat.

Jullie behoren tot de vzw Landelijke Kinderopvang. Maar wat is jullie precieze band met Belgian Pork Group?
Hannelore: Mijn pa Freddy werkt voor Belgian Pork Group. Zo vernam ik in 2002 dat er hier een onthaalouder gezocht werd en greep ik mijn kans. Enkele jaren later kreeg ik hulp van Lore en Elien. We organiseren onze opvang in een gebouw van Belgian Pork Group. We moeten dus niet ver lopen als we iets nodig hebben. Zaken zoals de uitbreiding van onze veranda of de installatie van een nieuwe keuken zijn altijd snel geregeld.
Lore: De meeste ouders die hier met hun kindjes komen, werken bij Belgian Pork Group. Speciaal voor hen openen we ’s ochtends al om 4:15 uur de deuren. Die flexibele openingsuren zijn ideaal voor ouders met ploegendienst. Het is ook een groot voordeel dat we hier met 3 onthaalouders werken. Zo is de continuïteit verzekerd en kunnen we openblijven als één van ons eens ziek is.

Het is intussen gestopt met sneeuwen, ik zal dus maar terugkeren naar het werk.
Hannelore: Wij maken er hier intussen het beste van. Vorige week hebben we zelfs wat sneeuw naar binnen gehaald om samen met de kindjes mee te spelen.

Klinkt leuk! Veel plezier daarmee en bedankt voor dit gesprek.
Meer info:
https://www.kinderopvangwijzer.be/staden/initiatief/landelijke-kinderopvang-hannelore-elien-lore/
http://www.LandelijkeKinderopvang.be

opvang1
opvang2