Kenneth Verscheure

21/06/2019

Vandaag, vrijdag 21 juni, beleven we de langste dag. Geen heruitgave van de landing in Normandië, maar wel de langste dag van het jaar die het begin van de astronomische zomer inluidt. Voor Belgian Pork Group is dit onze D-day en het startschot voor ons jaarlijks zomeroffensief. Tijdens de stormloop op onze zomerproducten zorgt Kenneth Verscheure als receptionist van inkomende goederen voor de bevoorrading van de productieruimtes in afdeling Westvers.

Kenneth, jij verwelkomt dagelijks onze leveranciers en de grondstoffen die de productie in Westvers draaiende  houden.

Inderdaad. Dat gaat van sauzen en kruiden tot rundsvlees en kip voor onze brochettes. Niet alleen externe leveranciers passeren bij mij de revue. Ik receptioneer ook het varkensvlees uit onze eigen afdelingen dat in Westvers gebruikt wordt, zoals de schouders en buiken uit onze snijzaal. In feite komt er niets in onze productieruimtes binnen zonder dat het door mij gecontroleerd wordt.

Hoe ga jij bij die controle precies te werk?

Ik verricht zowel kwantitatieve als kwalitatieve controles. Na weging van de goederen controleer ik onder andere de houdbaarheidsdatum en bekijk ik of de verpakking nog intact is. Al deze informatie verwerk ik dan met de computer. Indien nodig kunnen we zo achteraf alle mogelijke gegevens zoals lotnummer en leverancier gaan opzoeken. Zelfs het exacte uur van levering komt in onze database terecht, dus qua traceerbaarheid kan het hier niet beter. Vervolgens werk ik het bijhorend papierwerk af zoals het aftekenen van de leverdocumenten en het opstellen van leeggoedbons. Tot slot zorg ik dan dat de goederen op de juiste temperatuur en plaats gestockeerd worden, zodat we tijdens drukke periodes geen tijd verliezen met nodeloze zoektochten.

De zomer is zonder twijfel één van die drukke periodes.

Zeg dat wel. Deze week staan onze kipbrochettes in promotie, een aanrader voor op de barbecue. In combinatie met de gunstige weersvoorspellingen voor het komende weekend leverde dat een extra drukke werkweek op. Mooi zomerweer heeft natuurlijk zijn effect op onze leveringen. Dan zie je bijvoorbeeld de dagelijkse levering van rundsvlees voor onze rundsbrochettes vertienvoudigen. Voor de productie van onze brochettes is er niet alleen veel vlees nodig. In de zomer mag ik bijvoorbeeld ook elke week ongeveer 400 kg ajuintjes en 500 kg paprika in ontvangst nemen. En op absolute piekmomenten komen er in de voorverpakking van onze site Westvlees maar liefst zo’n 200.000 brochettestokjes per week binnen.

Het is vandaag de langste dag van het jaar. De zomer bezorgt jou wellicht ook de langste werkdagen van het jaar?

Als de temperaturen stijgen, kennen mijn overuren inderdaad een exponentiële groei. Een ‘normale’ werkdag begint voor mij om 4:30 uur en eindigt rond 14:00 uur, maar deze week was dat meestal 15:00 of 16:00 uur. Dat zal de komende weken niet anders zijn. Maar de zomer is dan ook een topseizoen waar we samen met onze klanten naar hebben uitgekeken, dus mij hoor je niet klagen! 

Bedankt Kenneth. We zijn klaar voor een zomer met veel gezellige barbecues!

Kenneth1
Kenneth2