Junior Experience Day

30/08/2019

Wat doen pa of ma eigenlijk precies voor de kost bij Belgian Pork Group? Tijdens onze Junior Experience Day van afgelopen woensdag kregen de kinderen van onze werknemers een antwoord op die vraag. Een uitgebreid antwoord dat vorm kreeg tijdens een infosessie met ontbijt, een bedrijfsbezoek, barbecue en workshop. Kosten noch moeite werden gespaard voor onze eventuele toekomstige collega’s zoals Goya Vandenbroucke (13) en Manon Deknudt (18).

Dag Goya en Manon. Waarom besloten jullie deel te nemen aan onze Junior Experience Day?

Goya: Mijn pa Kristof werkt hier als productiemanager op de verpakkingsafdeling. Dit was de ideale gelegenheid om eens te zien wat dat precies inhoudt. Dankzij het bedrijfsbezoek kwam ik niet alleen meer te weten over zijn job, maar kreeg ik ook een ruimer beeld van Belgian Pork Group. Vooraf associeerde ik dit bedrijf vooral met het werk in de productieafdelingen: de arbeid aan de band en machines, het versnijden en uitbenen van het varkensvlees,… Maar er zijn hier ook veel moderne kantoorruimtes. Voorheen stond ik niet zo stil bij die administratieve en zakelijke kant van deze sector.

Manon: Ik volgde de bedrijfsrondleiding samen met mijn zus Anaëlle Deman. Heel boeiend om eens een blik achter de schermen te mogen werpen en bij te leren over de job van mijn stiefvader Danny, die hier werkt als financieel directeur. Vandaag kregen we meer inzicht in het volledige productieproces dat het varkensvlees hier doorloopt. We verlieten zelfs even de bedrijfsterreinen voor een bezoek aan een varkensboerderij hier in de buurt. Niet zomaar, want tijdens de infosessie leerden we dat 90 procent van de verwerkte varkens afkomstig zijn van varkensboerderijen binnen een straal van slechts 30 kilometer.

Wat is jullie na deze rijkgevulde dag het meest bijgebleven?

Goya: Het verbaasde me dat er hier niet alleen producten met varkensvlees gemaakt worden. Ook kip, lams - en kalfsvlees staan hier op het menu. Het viel mij eveneens op dat het in de productieruimtes heel druk kan zijn. Maar hoe druk het ook is, het werkmateriaal en de werkvloer zien er altijd heel verzorgd en netjes uit. Het is hier even proper als in een gezinskeuken.

Manon: Ondanks het feit dat het goed vooruitgaat in de productieruimtes, gaan de werknemers hier inderdaad heel systematisch te werk. Iedereen kent zijn taak en weet precies welk stukje vlees ze moeten selecteren. De barbecue van deze middag vond ik ook heel leuk en lekker. Net als Anaëlle, want zij is verzot op ribbetjes.

Goya: De afsluitende workshop in de R&D – afdeling was ook heel tof. Daar gingen we na wat uitleg zelf aan de slag met allerlei ingrediënten. We mochten onze eigen ‘kookkunst’ creëren en die achteraf mee naar huis nemen.

Tot slot de letterlijke en figuurlijke hamvraag: zien jullie het na vandaag zitten om in de voetsporen van jullie ouders te treden bij Belgian Pork Group?

Goya: Eerlijk gezegd ben ik daar nog niet mee bezig. Ik vond het gewoon eens interessant om dit mee te maken. Na vandaag denk ik dat een job aan een bureau hier misschien wel het best bij mij zou passen.

Manon: Ik overweeg om sociologie te gaan studeren. Met dat diploma kom je op het eerste gezicht niet bij Belgian Pork Group terecht. Alhoewel, we vernamen vandaag dat er hier veel mensen met uiteenlopende diploma’s werken. Wie wil bijleren en zijn of haar talenknobbel ontwikkelt, komt hier al een heel eind. Dus wie weet… 

Dan laten we jullie over enkele jaren misschien nog eens aan het woord als onze nieuwste aanwinsten. Bedankt Goya en Manon!   

 

 

 

 

 

 

 

Junior Experience Day1
Junior Experience Day 2