Jaarlijkse kerstboomverbranding

11/01/2019

Beter een goede buur dan een verre vriend, zo luidt het spreekwoord. Bij Belgian Pork Group denken we er ook zo over. Onze buren komen dus regelmatig bij ons over de vloer. Deze week verwelkomden wij een 150-tal omwonenden voor onze jaarlijkse kerstboomverbranding. Wij gingen de sfeer opsnuiven met een glas glühwein in de ene hand en een braadworst in de andere. Werken bij Belgian Pork Group kan soms zwaar zijn…


Roger Vergote en Jenny Dewitte, welkom rond ons ‘vuur met de buur’!
Roger: Bedankt! Wij wonen hier nu 5 jaar in ons appartement in de Dorpsstraat en zijn altijd op de afspraak als jullie iets organiseren. Met plezier, jullie zijn goede buren en wij zijn ook de kwaadste niet hé.
Jenny: En zo kom je ook nog eens wat te weten. Jos Claeys vertelde zojuist over de veranderingen die jullie bedrijventerrein zal ondergaan in de toekomst. Zo’n zaken vernemen we hier dus uit eerste hand.
Intussen is burgemeester Francesco Vanderjeugd er ook bij komen staan.
Burgemeester Vanderjeugd: ik probeer hier jaarlijks aanwezig te zijn. Dergelijke initiatieven onderstrepen de goede relatie die Belgian Pork Group onderhoudt met de omwonenden. Chapeau voor de manier waarop jullie door de jaren heen zijn blijven groeien en daarbij amper overlast veroorzaken. Maar als je me nu wil excuseren, ik ga even een braadworst halen.

Naast onze officiële burgervader hebben we ook een officieuze burgemeester in ons midden, toch als we Ronny Lingier mogen geloven.
Ronny: Je moet zeker eens praten met Marie-Joseph, dat is de burgemeester van de Kosterstraat.
Marie-Joseph Dewilde: Bedankt hoor, Ronny. Maar ook van mij niets dan lof over deze avond. Ik herinner mij dat er ooit wat geurhinder was in onze straat. Tijdens één van de vorige kerstboomverbrandingen hebben we dit aangekaart, niet veel later was het probleem al opgelost. Ik maak dus altijd reclame in de buurt voor avonden zoals deze en deel ook flyers uit.
Braadworsten, glühwein, een pintje, … de sfeer zit er intussen al goed in. Gelukkig houdt wijkagente Evelyne Delodder een oogje in het zeil.
Evelyne: Ik ben hier nu 14 jaar wijkagente. Het is toch vrij uniek dat een bedrijf dit organiseert, elders maakte ik dat nog niet mee. Zo hoor je nog eens wat er leeft in de buurt. Ik wou graag op tijd thuis zijn, maar ik zie al dat dit moeilijk gaat worden.
Tot slot houden we nog even halt bij cafébaas Micky Vanparys.
Micky:
Het grootste pluspunt van Belgian Pork Group is volgens mij de werkgelegenheid die jullie creëren.

Belgian Pork Group is inderdaad een grote werkgever in de streek.
Micky: Ja, dat ook. Maar ik heb het vooral over mijn eigen werkgelegenheid. Mijn café In Den Bottle ligt op een steenworp van jullie bedrijf, dus dat levert mij flink wat klandizie op. Van directie tot personeel, iedereen komt na zijn uren al eens bij mij langs. En aan de toog komen de tongen los, dus ik ken Belgian Pork Group misschien wel even goed als de gemiddelde werknemer. Maar jou heb ik waarschijnlijk nog nooit in mijn café gezien. Hoe is je naam ook alweer, misschien dat ik toch al verhalen van jou gehoord heb?

Onze tijd zit er helaas op. We kunnen het daar eventueel eens over hebben tijdens onze jaarlijkse barbecue in de zomer. Tot dan en geniet intussen van het vleespakket dat we naar huis mogen meenemen!

buren1
buren2