Henk Delmotte

06/09/2019

Met Belgian Pork Group zijn we actief voor grote bedrijven op de nationale en internationale markt. Daarbij verliezen we echter onze roots niet uit het oog. Hoe sterk onze groei ook mag zijn, ook voor de slager om de hoek blijven we tot het uiterste gaan. Productieverantwoordelijke Henk Delmotte van afdeling Westvlees 2 legt uit hoe we die uitstekende service elke dag opnieuw tot stand brengen.

Henk, in Belgian Pork Group gaan kwaliteit en rendement hand in hand. Maar kwaliteit blijft duidelijk prioritair?

Inderdaad. Natuurlijk kijken we in Westvlees 2 ook naar de cijfers, maar hier krijgt de klant altijd voorrang. Stel: een slager heeft onvoldoende deelstukken in huis en vraagt om 2 extra carrés. Wij beschouwen dit niet alleen als een nalevering, maar ook als een kans om ons visitekaartje af te geven. Wanneer de perfecte deelstukken niet onmiddellijk voorhanden zijn, wordt er speciaal voor die bijkomende levering  een varken versneden en uitgebeend. De rest van het varkensvlees verdelen we dan over andere afdelingen. Onze trouwe klanten die plots en dringend nood hebben aan extra varkensharten, 70 kg mager vlees,… weten dat ze slechts één telefoontje van ons verwijderd zijn.

Je collega’s bij Westvlees 2 moeten dus goed kunnen inspelen op onvoorziene omstandigheden.

Klopt. Ook andere afdelingen van Belgian Pork Group helpen wij graag uit de nood als het extra druk is. Daarnaast hebben we natuurlijk ook onze vaste opdrachten die we planmatig kunnen afwerken. Onze klanten kunnen op ons rekenen voor bulkleveringen waarbij we alles klaarmaken in functie van hun specifieke wensen. Van vers tot vacuüm en van kop tot staart, alles van het varken vindt via ons een afzetmarkt. In onze afdeling selecteren wij de beste stukken vlees van de beste varkens. Denk maar aan het vlees van de Duroc varkens dat we hier gebruiken voor de productie van Déliporc, ons assortiment voor de absolute fijnproever voor wie het nog net iets meer mag zijn. Of de varkens die gekweekt worden onder het ‘Beter Voor Iedereen’ – label dat kwaliteit en gezondheid garandeert voor mens, milieu en dier.

Die goede service vraagt wellicht veel flexibiliteit van jouw team?     

Mijn ploeg bestaat uit 27 mensen die werken van 9 uur tot het moment dat alles tot in het kleinste detail afgewerkt is. Ze gaan dus pas naar huis als alle bestellingen afgewerkt, gelabeld en per klant gesorteerd zijn, zodat de nachtploeg ze op de juiste vrachtwagen kan laden. Om die flexibiliteit te kunnen waarborgen, werken we hier in een 4-dagenstelsel met een vrije dag naar keuze. Soms krijgen we hier klanten over de werkvloer die samen met een accountmanager onze werkwijze komen bekijken. Vaak verbazen zij zich erover dat een groot bedrijf als Belgian Pork Group zoveel blijft investeren in een goede service voor lokale slagers. Zo blijven wij het verschil maken in onze sector.

Bedankt Henk voor dit gesprek!

 

 

 

 

Henk1
Henk2