Francky David

04/01/2019

2019 wordt een topjaar voor Belgian Pork Group, dat staat in de sterren geschreven. Letterlijk en figuurlijk, want volgens de Chinese astrologie is 2019 het jaar van het varken. Bij een topjaar horen topproducten. Daarom spraken wij met accountmanager Francky David over Déliporc, ons delicieus varkensvlees voor wie het nog net iets meer mag zijn.

Francky, misschien een gevoelige openingsvraag: hoe oud ben jij?
Ik ben 47 jaar. Waarom?

Je bent dus geboren in 1971. Dat is net als 2019 een ‘jaar van het varken’! Dan is het officieel: je bent een echt varken, toch wat je teken uit de Chinese dierenriem betreft. Volgens dit dierenriemteken ben jij een harde werker én een grote levensgenieter…
Ik pleit schuldig. Zo bekeken was ik echt voorbestemd om ooit voor Belgian Pork Group te werken.
Je kijkt inderdaad niet op een inspanning. Je verkoopt niet alleen onze producten, je levert ze indien nodig zelf bij de klanten.
Klopt, op piekmomenten kan je me soms in één van onze camionettes aantreffen. Dan ga ik persoonlijk langs bij de beenhouwers om hen de nodige service te bieden. Ons Déliporc-gamma wordt trouwens exclusief aan slagerijen aangeboden. Dit is ons assortiment voor de echte fijnproevers die absolute topkwaliteit willen. Heel wat topchefs gebruiken het graag in hun keuken.

Hoe brengen we die excellente kwaliteit tot stand?
Daar gingen onder meer jaren van wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met het Instituut voor Landbouw -, Visserij – en Voedingsonderzoek aan vooraf. We zochten naar de juiste selectie van Duroc-genetica en aangepaste voeding. Het Duroc –varken is een van oorsprong Amerikaans ras dat al sinds de 19de eeuw gekweekt wordt. Het heeft een roodbruine of goudkleurige huid en een stevige spiermassa met veel intramusculair vet. En juist in dat vet schuilt de sappigheid, het mals karakter en de heerlijke smaak van ons Déliporc-vlees. Die smaak blijft maximaal bewaard dankzij het lage gewichtsverlies tijdens het bakken.

Niet onbelangrijk na de feestdagen: is Déliporc ook gezond?
Zeker. Déliporc – varkens groeien op bij Certus gecertifieerde varkensboeren, in stressvrije en uiterst verzorgde levensomstandigheden. Ze krijgen de meest gevarieerde voeding, samengesteld uit vooral lokale en 100% traceerbare grondstoffen. Die gezonde kweek levert vlees boordevol eiwitten en vitaminen op. En het dierenwelzijn en de voedselveiligheid zijn ook gewaarborgd.

Bedankt Francky voor je enthousiaste uitleg. En aan iedereen een leuk en lekker 2019 gewenst!
Benieuwd naar meer? www.deliporc.be

Francky1
Francky2