Filip Van Theemsche

22/03/2019

Belgian Pork Group is een familiaal bedrijf, een familie die gevormd wordt door onze verschillende werknemers en sites. Net zoals ieder andere familie doen ook wij regelmatig aan familie-uitbreiding. Onze jongste telg is Locks, onze nieuwe site in Gent waar deze week de productie uit de startblokken schoot. Gelukkig vond plant manager Filip Van Theemsche toch nog de tijd voor een gesprek.

Dag Filip. Bedankt dat je in deze extra drukke periode tijd voor ons vrijmaakt.
Geen probleem. Maandag startten we met de productie voor onze klant Delhaize. Het was hier deze week dus inderdaad gezellig druk. Volgende week komt daar ook de productie van het zomergamma bij, maar ook daar zijn we klaar voor.

Zo horen we het graag. Voor welke producten van Belgian Pork Group zijn jullie precies verantwoordelijk?
Kort samengevat staan wij hier met onze dertigtal werknemers in voor de verwerking en verpakking van het vlees die ons door de verschillende sites wordt aangeleverd. Met onze productie van onder andere cordon bleu, pitavlees en verschillende soorten gehakt ontlasten we in eerste instantie de site Lovenfosse in Aubel. Maar wij ondersteunen ook de site Westvlees voor bijvoorbeeld de productie van crepinettes en varkenswangetjes. En de expertise die we al hadden voor we toetraden tot Belgian Pork Group wenden we aan voor de productie van onder andere varkenskroontjes en gemarineerde varkenshaasjes. Wat betreft onze zomerproducten kijk ik natuurlijk al reikhalzend uit naar onze lekkere ribbetjes. Eén van de blikvangers worden de Royal Ribs, een heerlijke nieuwkomer in ons gamma.

Net als onze andere vestigingen leggen jullie zichzelf de hoogste kwaliteitseisen op?
Vanzelfsprekend. Wij voldoen hier aan de strengste HACCP – normen en waren één van de eerste bedrijven in België die een BRC-certificaat High Level behaalden. Wij werken hier dus in de beste en meest hygiënische omstandigheden. Ook een milieuvriendelijk productieproces voeren wij hoog in het vaandel. Onze investeringen in onder andere een eigen waterzuivering bewijzen dat.

Wat brengt de toekomst voor Locks?
We blijven zoeken naar nog meer innovatiemogelijkheden op vlak van milieuvriendelijke energieproductie. We onderzochten bijvoorbeeld reeds de optie om elektriciteit te genereren via een windmolen. Daarnaast werken we hier momenteel met 2 verpakkingslijnen, dat moeten er in de toekomst 7 worden. Natuurlijk speuren we eveneens naar opportuniteiten op de markt. Als die zich voordoen, beschikken we hier over de nodige expertise en stockeringruimte om daarop in te spelen.

Bedankt Filip voor je schaarse tijd en dit gesprek!

Filip1
Filip2