Femke Vermeulen

13/03/2020

De familie Vermeulen neemt het begrip ‘familiebedrijf’ wel héél letterlijk. Sinds enkele weken loopt Femke Vermeulen stage bij onze marketingafdeling en vervoegde zo haar vele familieleden die bij Belgian Pork Group aan de slag zijn. Wij organiseerden een familiereünie op de werkvloer!

Femke, iets zegt ons dat jouw familie een grote rol heeft gespeeld bij je keuze voor BPG als stageplek.

Dat klopt natuurlijk. Ik had eerder al stage gelopen in het bedrijf waar mijn moeder werkt. Daarna vond ik het tijd om ook het bedrijf van mijn vader Andy beter te leren kennen. Mijn vader is hier al meer dan 20 jaar als technieker in dienst. Daardoor bouwde ik van kindsbeen af een band met BPG op. Ik denk dan in de eerste plaats aan al die leuke Sinterklaasfeestjes die hier jaarlijks voor de gezinnen van de werknemers georganiseerd worden. Als kind telde ik altijd de dagen af tot het weer zover was. De cadeautjes, de Zwarte Pieten die snoepjes rondstrooiden, het animatieteam dat mij schminkte,… allemaal onvergetelijke herinneringen. Bij andere activiteiten zoals de opendeurdag van de nieuwe en hypermoderne productieruimte was ik ook altijd aanwezig.

Naast die familiale band waren er wellicht ook veel professionele redenen die je voor BPG deden kiezen?

Ik combineer mijn studie met een job in een slagerij in mijn thuisbasis Houthulst. Daar sta ik elk weekend in de winkel, help ik bij de bestellingen, bereid ik slaatjes,… . Ik had dus al wat ervaring in de sector voor ik mij bij BPG als stagiaire kandidaat stelde. Hier kan ik de kennis die ik op lokaal niveau opdeed in een groter geheel kaderen. Tijdens mijn marketingstage mag ik mij hier zowel cijfermatig als creatief uitleven. Zo analyseer ik bijvoorbeeld onze promotieacties en mag ik samen met ons marketingteam mijn bevindingen voorleggen aan onze klanten. Daarnaast mag ik werken met foto – en ontwerpsoftware en help ik ook met onze affichecampagne rond ons vegetarisch assortiment. Als student in mijn voorlaatste jaar heb ik al wat vaardigheden en kennis opgebouwd die ik hier verder kan uitbreiden. Tegelijkertijd heb ik nog een zekere onbevangenheid waardoor mijn collega’s bij mij hun ideeën of een affichecampagne kunnen aftoetsen zoals bij een potentiële klant. Ik ben dan ook een ervaringsdeskundige wat betreft BPG-producten zoals bijvoorbeeld cordon bleu en ander gepaneerd vlees.  

Jouw integratie op onze werkvloer verloopt dus naar wens.

Momenteel loop ik hier elke donderdag en vrijdag stage. Dat zal evolueren naar 3 en 4 dagen per week. Mijn laatste studiejaar zal dus grotendeels bestaan uit mijn stage bij BPG. In die periode zal ik hier veel nieuwe mensen leren kennen, maar ook veel bekende gezichten tegen het lijf lopen. De familie Vermeulen is hier immers heel ruim vertegenwoordigd. Mijn pa Andy vermeldde ik al, maar mijn oom Wim werkt hier ook als vrachtwagenchauffeur. Wie werk - of veiligheidskledij nodig heeft om de werkvloer te betreden, kan die in het magazijn ophalen bij Sonja. Zij is een nicht van mijn vader, net als Nancy en Anja. Vandaag ontmoeten we Nancy tijdens onze maandelijkse vleesbestelling die zij in goede banen helpt leiden. De BPG –werknemers kunnen dan aan een kortingstarief de producten kopen die Anja en mijn tante Veerle in onze productieruimtes hebben vervaardigd.

Bedankt Femke om ons inzicht te geven in de stamboom van de familie Vermeulen. In die stamboom vinden we trouwens ook Maria Vermeulen terug, echtgenote van … BPG-stichter August Claeys. Of hoe we bij BPG letterlijk en figuurlijk één grote familie zijn… 

Femke1
Femke2