Elie en Christophe

06/10/2018

Maandag 1 oktober zijn we van start gegaan met de lancering van een biologisch gamma in runds- en varkensvlees(bereidingen) bij een grote Belgische retailer. We mogen ons trots de eerste leverancier op de Belgische markt noemen om dit biologisch gamma aan te bieden in een unieke verpakking. Maar dit alles kan uiteraard niet zonder de hulp van vakmensen. Maak vandaag kennis met Elie Cornelis en Christophe Micquet.

Elie, wat is jullie bijdrage in dit nieuwe aanbod?
Zowel Christophe als mezelf staan in voor een correcte versnijding van het biologisch gamma. Momenteel zijn er 17 referenties actief in het gamma. De bedoeling is uiteraard om dit gamma in de toekomst nog uit te breiden. Voor het versnijden van sommige producten is de nodige kennis vereist.
Dankzij onze jarenlange ervaring, zij het zelfstandig of zij het in Westvlees, kunnen wij ons hier uiteraard op beroepen. Maar niet enkel het biologisch gamma wordt door ons versneden. Ook staan wij bijvoorbeeld in voor het versnijden van de gebraadjes of het varkenshaasje.
Het biologische varkensvlees wordt eerst verwerkt in onze site te Lovenfosse. Het vlees is allemaal afkomstig van Belgische biologische varkensproducten. Na verwerking wordt het vlees geleverd in Westvlees om over te gaan naar versnijding en verwerking ervan. Wanneer we spreken over het rundsvlees kunnen wij beroep doen op geaccrediteerde partner leveranciers die dit vlees bij ons leveren. Dankzij deze partnerships kunnen we de versheid en kwaliteit garanderen aan onze klanten.

De schaaltjes waarin de producten worden gepresenteerd zijn ook anders dan wat we gewoon zijn?
Dat klopt, maar er is veel meer te vertellen dan enkel het uitzicht. Wist je dat deze kartonnen schaaltjes zorgen voor 90% minder plastiek? Het overgrote deel van de schaal bestaat uit karton dat je onmiddellijk kan recycleren. Slechts een klein laagje folie hoef je nog weg te werpen. Wist je Elie dat wij op jaarbasis hierdoor 1 miljoen minder schaaltjes plastiek op de markt brengen? Als eerste Belgische leverancier mogen we hier terecht trots op zijn. Zo dragen ook wij onze steun bij tot een duurzame en milieuvriendelijke verpakking!

Bedankt Elie om ons meer informatie te verschaffen over dit nieuwe gamma.

elie1
elie2