Dolav wasstraat

19/04/2019

Onze producten in de beste omstandigheden bij onze klanten brengen, daar gaan we bij Belgian Pork Group elke dag voor. Bij die inspanningen hoort ook de controle en reiniging van leeggoed zoals de dolav palletboxen die veel van onze producten vergezellen op hun reis naar de klant. Met Rudy Vandamme, Stéphane Braulle en Mathieu Melin spraken we onder meer over de nieuwe dolav-wasstraat waarin we vorig jaar investeerden.

Rudy, hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Ik sta al 7 jaar in voor de controle en het tellen van al ons leeggoed. Dat moet natuurlijk grondig gebeuren, zowel op kwalitatief als financieel vlak.
De kostprijs van leeggoed varieert van ongeveer 5 euro voor een eurohaak tot ongeveer 80 euro voor een dolav palletbox. Een niet te onderschatten kostenpost dus. Daarnaast zorg ik onder meer ook voor het laden van de vrachtwagens waarmee we de verschillende sites van Belgian Pork Group met leeggoed bevoorraden en het wisselen van leeggoed met externe  transporteurs. Na mijn shift neemt collega Jens Van Durme het dan van mij over. 

Stéphane en Mathieu, het reinigen van leeggoed is dan weer jullie ding.
Stéphane: Inderdaad. Een goed product alleen volstaat niet, alles errond moet van dezelfde topkwaliteit zijn om echt ons visitekaartje af te kunnen geven bij
onze klanten: een stevige verpakking, een verzorgde vrachtwagen en dus ook proper en hygiënisch opslagmateriaal zoals de dolavs.
Mathieu: Daarom waren wij vorig jaar ook blij met de komst van de dolavwasstraat.
Onze job is nu een stuk minder belastend, want we moeten de dolavs minder manueel verplaatsen. Onze gezondheid en de veiligheid op de werkvloer kregen dus een boost. De reiniging gebeurt nu nog beter en efficiënter, want deze machine geeft ons immers alle nodige info: de temperatuur van het reinigingswater, het exacte probleem als een bepaalde dolav niet gereinigd kan worden, hoeveel dolavs er die werkdag gereinigd werden, …
Stéphane: Maar toch kijken we iedere dolav na zijn parcours door de wasstraat zelf nog eens na op eventuele gebreken en verrichten we indien nodig nog wat manueel poetswerk. Oog voor detail, hé. We zien gemiddeld een 150-tal dolavs per dag door de wasstraat passeren, het blijft dus nog altijd een intensieve job die in de kleren kruipt. Die dolavs wegen immers wel wat. Voordeel is dan wel dat ik geen fitnessabonnement nodig heb, ik doe mijn work-out tijdens de werkuren.

Bedankt voor de uitleg, heren!

Dolav1
Dolav2