Cathy Duwez

23/11/2018

Eens je geproefd hebt van heerlijke vleesbereidingen ben je verkocht, daar zijn we bij de Belgian Pork Group niet vals bescheiden over. Daarom sturen we Cathy Duwez op pad. Zij laat klanten in de supermarkt kennismaken met al het lekkers dat wij te bieden hebben. Goede waar prijst zichzelf, Cathy heeft dus tijdens die degustaties geen nood aan holle verkooppraatjes. Maar voor een goed gesprek zijn we bij haar wel aan het juiste adres.

Cathy, jij kon wellicht bij ons aan de slag na een lange sollicitatieprocedure?
Totaal niet, mijn verhaal bij jullie begon bijna al spelenderwijs. Op een dag hielp ik mijn jongste dochter bij haar eerste sollicitaties en de volgende dag had ik zelf prijs. Westvlees belde me op voor een tijdelijke opdracht in de koelafdeling. Ik moest wel een schort dragen tijdens het werk werd me gezegd. Geen probleem natuurlijk, in de koelafdeling is het nogal fris met een bikini…

Had je voordien al ervaring in de vleessector?
Neen. Juwelen en de bouwsector waren meer mijn ding. Maar na mijn parcours bij Westvlees is dat helemaal anders. Niet alleen prijs ik nu jullie producten aan, ik ben zelf een trouwe klant geworden. Er gaat geen week voorbij of er staat wel iets van jullie bij mij op tafel.

Onze producten hebben jou dus weten te verleiden. Maar hoe pak jij dit aan als je potentiële klanten benadert?
Tijdens degustaties ben ik dezelfde Cathy als in het dagelijks leven. Met een glimlach en oogcontact bereik je al veel. Bijna iedereen is een potentiële klant, ook mensen die gehaast lijken te zijn of vanop afstand naar mij staan te kijken. Ik heb natuurlijk wel voldoende mensenkennis om nooit aan te dringen. Maar als ik mensen heerlijke recepten geef, loopt het water hen vaak in de mond en belandt ons vlees meestal wel in hun winkelkarretje.

Welke recepten zijn dan jouw succesnummers?
Mijn persoonlijke favoriet is het truffelgebraadje met room en champignons, gedeglaceerd met witte wijn. De malse pluma in de pan met goede boter is ook niet te versmaden. Kinderen zijn dan weer dol op het vleesbrood. Zeker als ik dat als hamburger presenteer, tussen een broodje met lekkere saus.

Mij heb je alvast overtuigd, ik ga snel nog een winkelkarretje vullen. Bedankt, Cathy!

Cathy1
Cathy2