Benny Lammertyn

18/01/2019

Vorige week vond in Flanders Expo in Gent de 11de editie van Agriflanders plaats, de grootste land – en tuinbouwbeurs van Vlaanderen. Noblesse oblige, Belgian Pork Group was het dus aan zijn stand en leidinggevende marktpositie verplicht daar aanwezig te zijn. Samen met aankoper Benny Lammertyn kijken we terug op deze interessante vierdaagse.

Benny, de interviews op deze pagina staan steeds in teken van ons Taste & Welfare - kwaliteitslabel. Die Taste & Welfare – gedachte namen jullie wellicht mee naar Agriflanders?
De aandacht van Belgian Pork Group voor de 4 p’s – pig, product, people en planet- kwam daar inderdaad tot uiting. Agriflanders was onder meer een ideaal moment om de band aan te halen met de 700-tal leveranciers van onze varkens. Zo konden ze bijvoorbeeld eens proeven van onze lekkere eindproducten zoals Déliporc en Porc d’antan. En natuurlijk stonden we open voor suggesties. Hun voorstellen wat betreft voeding en genetica nemen we zeker mee.
Daarnaast hebben we hen ook geïnformeerd over het vervolgproject rond antibioticavrij vlees, want onze leveranciers bijstaan met informatie en begeleiding hoort bij onze voortrekkersrol die we op dat vlak spelen. Op het Salon voor Land- en Tuinbouw van 25/02/2019 in Roeselare organiseren we hier trouwens opnieuw een studiedag over.

De beurs was ook een goed ontmoetingsmoment met de transportfirma’s die voor ons de levende varkens vervoeren?
Klopt. De aanwezigheid van deze 40-tal firma’s gaf ons de kans om onze gezamenlijke inspanningen voor dierenwelzijn nogmaals te evalueren. De seminaries die tijdens Agriflanders doorgaan waren daarvoor het ideale werkinstrument. Daar konden we nog wat dieper ingaan op de vorming van onze chauffeurs, met behulp van beeldmateriaal toegelicht door specialisten ter zake. Ook de opleidingsformulieren die de chauffeurs tijdens het werkjaar invullen werden onder de loep genomen. Deze seminaries sloten dus perfect aan op de kwaliteitsacties die we elke dag weer ondernemen. De extra tips die de chauffeurs kregen over diervriendelijk rijden, laden en lossen kunnen ook door onze animal welfare officers in de praktijk omgezet worden. Zij gaan geregeld met de chauffeurs mee de baan op om op te volgen waar het nóg beter kan.

Klinkt als een geslaagde vierdaagse. Op de volgende editie van Agriflanders zien we Belgian Pork Group dus terug?
Zeker. Tijdens zo’n beurs komen alle spelers van de volledige keten samen: van landbouwers, KI- centra, veevoederfirma’s tot de verwerkende sector. Dat bevordert de onderlinge samenwerking en uiteindelijk ook de vleeskwaliteit.

Bedankt Benny! Je had het tijdens ons gesprek over Porc d’antan. Tijdens Agriflanders kreeg dit product de nodige aandacht omwille van de QR – code op de verpakking waarmee de consument de herkomst van het vlees perfect kan traceren. Daar vertellen we volgende week alles over!

benny1
benny2