Aurélie Momerency

12/04/2019

De lente is nog maar pas in het land, maar bij Belgian Pork Group zomert het al volop. Zeker in onze productieruimtes, want daar is ons personeel al druk in de weer voor ons zomergamma. Om jullie alvast warm te maken voor onze lekkere zomerproducten spraken we met Aurélie Momerency van de afdeling Case Ready.

Aurélie, 2019 is een jubileumjaar voor jou, want je bent nu 10 jaar in dienst bij ons.
Klopt. De eerste 6 jaar van mijn loopbaan bij Belgian Pork Group werkte ik in de verpakking. Toen de skinmachine waarmee ik werkte naar de Case Ready verhuisde, maakte ik zelf ook de overstap naar deze afdeling. Hier draag ik nu de verantwoordelijkheid over enkele productielijnen. Onze skinmachine vind ik trouwens een grote troef voor zomerse producten zoals de gemarineerde côte à l’os, want ze zorgt ervoor dat de vacuümverpakking als een tweede huid om het vlees zit. Dat resulteert in een aantrekkelijke productpresentatie, een nóg langere houdbaarheid en nóg betere bewaring van de rijke smaak.

Helaas is het nog geen zomer, maar we zien hier toch al heel wat producten die ons aan zon en vakantie doen denken.
Inderdaad. We worden hier bijvoorbeeld reeds omringd door mini-satés en brochettes. Momenteel verwerken wij al zo’n 1.000 mini-satés en 2.000 brochettes per dag. Wanneer de zomerdrukte helemaal zal toeslaan, kunnen die aantallen klimmen naar 5.000 mini-satés en 25.000 brochettes per dag.

Die hoeveelheden vragen wellicht heel wat flexibiliteit van jou en je collega’s?
Dit is natuurlijk geen 9-to-5-job. Tijdens de werkweek tref je me hier meestal aan van 4:50 uur tot 13:30 uur. Maar als buiten de temperaturen stijgen, groeien onze overuren mee en zijn werkdagen tot 16:00 uur geen uitzondering. Een goede planning is dus heel belangrijk: door nu al de productie van ons zomergamma op te starten en rekening te houden met toekomstige promoties houden we de werkdruk onder controle. Maar het weer blijft natuurlijk een grote factor. Als je in de zomer wakker wordt en je hoort op de radio positieve weerberichten, dan weet je zeker dat je een extra drukke werkweek voor de boeg hebt. En dan moeten we er staan voor onze klanten zodat zij zorgeloos kunnen genieten van mooi weer en onze heerlijke producten.

Kan je tijdens die drukke werkperiode zelf nog onbezorgd genieten van een leuke barbecue?
Tijdens de echte topdrukte kan ik na een zware werkdag ook wel eens genieten een niet- werkgerelateerde maaltijd . Maar die momenten zijn natuurlijk in de minderheid. Want zeg nu zelf: wat is er beter dan een relaxte, zomerse barbecue met vrienden? Ons assortiment barbecueworstjes en brochettes kan ik dan moeilijk weerstaan. 

Bedankt Aurélie! Dankzij je aanstekelijk enthousiasme krijgen we al zin om de aprilse grillen te verruilen voor onze barbecue grill.

aurelie1
aurelie2